TEČAJ SUPER DETEKTOR

Kinološka aktivnost, ki predstavlja izziv in zabavo tako za psa kot vodnika.

Pasji športi so danes že zelo izpopolnjeni, a najbolj prvinski nagon psa pogosto ostaja neizkoriščen. Pasji voh je ena redkih zadev, ki je ni možno nadomestiti s stroji.

Voh je najbolj razvito pasje čutilo, zato je vohanje eno izmed najbolj naravnih stvari v pasjem življenju. Čeprav je voh najpomembnejše pasje čutilo, pa je hkrati pri večini naših hišnih ljubljenčkov žal tudi najbolj zanemarjeno. Zato smo veliki zagovorniki dela z nosom v katerikoli obliki. V tem tečaju pa se bomo učili detekcije.

Aktivnost izhaja iz dela reševalnih in službenih psov za specifično uporabo. Zgleduje se po ameriškem noseworku. Namesto zahtevnih ruševin, prostovoljcev za pomoč ali prepovedanih in nevarnih substanc, pri tej aktivnosti potrebujete le nekaj kvadratnih metrov poljubnega prostora, nagrado in izbrani vonj, v našem primeru kapljico eteričnega olja v epruveti ali drugem nosilu vonja, torej skoraj nič opreme.

Aktivnost spodbuja izredno velik del pasjih možganov, namenjenih vohu in izkorišča njihovo najbolj izostreno, a hkrati pri povprečnemu hišnemu ljubljenčku najbolj zanemarjeno čutilo.

Pri iskanju pride do izraza prirojen nagon psa po lovu, hkrati pa mora pokazati kontrolo pri nakazovanju. Aktivnost je primerna za pse prav vseh pasem in starosti, vodnikom z in popolnoma brez predznanja. Izvajamo jo lahko doma, na sprehodu, v čakalnici pri veterinarju,…

Nemirnim in občutljivim psom disciplina nudi izredno mentalno in fizično zaposlitev, pri plahih psih pa lahko v veliki meri okrepi njihovo samozavest, saj temelji izključno na delu z nagrado, ki si jo pes sam prisluži.  Starejšim psom in psom s fizičnimi omejitvami nudi ustrezno aktivnost brez preobremenjevanja.

Pri aktivnosti pes zagotovo ve več kot vodnik, zato se močno okrepi njuna vez, od vodnika pa zahteva pozorno opazovanje psa in branje njegovih reakcij.

Sprejmite izziv, spoznajte sposobnosti pasjega voha, zaposlite psa, okrepite vez z vašim štironožnim prijateljem in spoznajte delo z nosom.

Tečaj obsega 10 ur

Cena tečaja = 120€